Wie goed doet, goed ontmoet…

Dat zeggen mijn vader en moeder altijd,

In de periode dat ik net wist dat ik ziek was en toen ik nog dacht dat ik van mijn eerste Schub aan het herstellen was, kreeg ik van het Kruidvat een aanbieding om een maand lang gratis te gaan sporten bij Curves.

Curves: 30 minuten fitness voor vrouwen…

Ik wist wel dat het er was hier in Wijchen, telkens als ik er langs reed met de auto of op de fiets dan kreeg ik lachkriebels en probeerde mij voor te stellen hoe het er daarbinnen aan toe ging.
Dus formuliertje ingevuld en na twee keer de afspraak te hebben afgezegd omdat het zo slecht met me ging dat ik er niet eens kon komen, was de maand gratis sporten een feit.

En ik vond het leuk!

Het Curves concept; 11 toestellen en even zoveel plankjes, plus een stem die elke 30 seconden roept: “change your station”.

Ideaal voor mensen met beperkingen en het duurt echt maar een half uurtje en….. je hoeft nergens over na te denken!
Daar houden wij vrouwen van, alles wordt voor je bedacht en de persoonlijke coaching zorgt er voor dat je de oefeningen goed uitvoert en sleurt je er ook doorheen als je een slechte dag hebt.
Op een gegeven moment kwam ik elke dag, want ik werd behalve met de consequenties van mijn pas verworven ziekte ook nog eens geconfronteerd met de stress van een kunstmatig gecreëerd arbeidsconflict.

Sporten is een goede remedie tegen stress en de aanspraak die je hebt bij Curves is erg fijn. Op een dag werd mij duidelijk dat ik het werk dat ik zo lief had niet meer mocht uitvoeren en riep ik tijdens mijn rondje sporten, “Hé hoe zitten jullie eigenlijk in je gehandicapten quotum?”
Dat was natuurlijk een grapje maar eenmaal thuisgekomen had ik een oproep gemist, ik belde het nummer en kreeg een van de Curves medewerkers aan de telefoon. “Heb jij mij gebeld?”, vroeg ik, “Ik kom net bij jou vandaan”. Zegt ze “Ja, ik had zomaar een ideetje. Er komen uren vrij, en ik zou het best leuk vinden met jou erbij.”

En zo komt het dat ik na een gesprek met de eigenaresse van de club een heel erg leuk vrijwilligersbaantje heb gekregen en op zaterdag mijn sociale accu vul, genoeg mensen spreek om te rest van de week op te teren en veel leuke nieuwe collega’s heb gekregen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *