Retteketet naar een beter bed…

Goed slapen is toch wel het beste geneesmiddel dat er is. Een goede nachtrust doet wonderen voor en of tegen van alles en nog wat. Wat je ook mankeert in de adviezen voor herstel staat ook altijd goed slapen.

Nou dat is dus wel een dingetje, mijn nachtrusten zijn altijd tamelijk pijnlijk geweest en daar wilde ik graag iets aan doen, ik kan je zeggen dat bleek helemaal niet zo eenvoudig. Met dank aan het gebrek aan privacy denkt het internet ongevraagd met me mee omdat je gezocht hebt naar matrassen, lattenbodems etc etc.

Als eerste moest er iets aan de maat gedaan worden, in het kader van de relationele krimp vond ik 140 cm meer dan breed genoeg voor een bed. Toen die kogel door de kerk was kwam ik per ongeluk een matras tegen van 140 met een zomer en winter kant, heerlijk dacht ik want ik ben een koukleum en maak zomers en ‘s winters zo nodig dankbaar gebruik van de “watmat” een term bedacht door de ex-genoot want elektrische dekens zijn voor watjes. Helemaal opgewonden door het vooruitzicht de nacht door te brengen in mijn 140 bed met 140 matras kwam ik thuis met de vacuüm opgerolde matras. Alleen het zien uitrollen was een feest gelukkig had ik dat dan gehad want een goede nachtrust op dit spijkerharde matras zat er dus echt niet in. Misschien ontstond er enig comfort door er een matrastopper op te leggen en daarop volgde nog een lamswollen deken en nog lag ik niet lekker.

De elektrisch verstelbare orthomed-lattenbodem bracht enig soelaas in de speurtocht naar  een goede nachtrust.
In de kennissenkring van mijn zoon bevond zich iemand die matrassen verkoopt met honderd nachten slaapgarantie gelukkig maar want wat een ellende, te zacht, ik had na een paar uur zo’n pijn in mijn schouders dat je mij na een week wennen ook in een kist had kunnen leggen.
Zo’n matras zal voor alles en iedereen geschikt zijn maar blijkbaar niet voor mij, om 5 uur ‘s morgens heb ik het opgegeven en mijn eigen “stapeltje slaapgenot” weer terug gelegd.
Op het matras ligt nu een pocketvering topdekker wat de hardheid van het matras enigszins verminderd.
Het vermoeden rijst wel dat er enig “blauwbloed” door mijn aderen stroomt want het prinses op de erwt gehalte wordt wel erg hoog en tja ik blijf last hebben van die erwt. Ik heb mijn verwachting bijgesteld van een goede- naar een acceptabele nachtrust maar ja dat is toch wat MS met je doet net als je gewend bent aan het een moet je weer wennen aan iets nieuws.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *