Super Helden…

Daar staan we dan, met onze oude paarse Nissan Micra in de berm, eindelijk konden we ons spandoekje uitrollen, velgekleurde letters op een hoeslaken zodat ie na vandaag ook nog gebruikt zou kunnen worden. Het is negen uur,  de zon schijnt,  het belooft een geweldige dag te worden.

We staan aan de voet van de Mont Ventoux, er stopt een oudere man op een racefiets en bestudeerd ons spandoek , “uhm”, zegt ie ” gisteren fietsten ze voor ALS”, zich blijkbaar afvragend wat het goede doel van vandaag is. Vandaag gaat het over , knokken, afzien en overwinnen  het verbeteren van het zelfbeeld van kwetsbare kinderen die samen met hun buddy’s en begeleiders de top van deze berg gaan bereiken op een fiets waar ze voor januari nog nooit op hadden gezeten.

Zonder het te weten fietsen de kinderen voor alle mensen, voor iedereen die iets te overwinnen heeft, ze laten zien dat je met heel hard werken aan de top komt maakt niet uit hoe hoog, ze laten zien dat je het in het leven niet alleen hoeft te doen dat je samen met de mensen om je heen veel kunt bereiken.

Wij, de fanclub, hebben van de zogenaamde nood een deugd gemaakt en hebben er op weg naar D-day in het zuiden van Frankrijk ,  een mooie stedentrip van gemaakt.  We waren in Zürich,  Genève, Turijn en Avignon waar we op tijd aankwamen om de ceremonie van het uitreiken van de klim-shirts  aan alle deelnemers mee te maken.
Vandaag rijden we op de Mont Ventoux en om de paar kilometer zetten we de auto aan de kant, halen ons spandoek uit de kofferbak en juichen tot de hele equipe voorbij is, we zijn erbij tot over de finish en zijn getuige van een dag, een moment, waar de kinderen van Pluryn hun hele leven kracht uit kunnen putten.

Als MS-er hoop je natuurlijk dat er op zo’n “goede doelen berg”  veel geld opgehaald wordt om onderzoek te doen waar misschien ooit genezing uit voortvloeit maar voor het dagelijks leven neem ik een voorbeeld aan deze mooie kinderen en doe ik wat ik kan, alleen of met hulp van anderen om een zo mooi mogelijk leven te leven te genieten van de grote en kleine prestaties van mijn mooie zonen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *