Meedoen…

In het kader van de buurt participatie hadden wij een bestelling gedaan op Wehkamp.
Zodra namelijk de blaadjes van de bomen vallen gaan mijn buurtgenoten in de weer met bladharken en vegers om zoveel mogelijk blad in de door de gemeente geplaatste bladkooien te gooien.
De middelste twee huizen ruimen op voor elkaar, strak tot de erfgrens, die buur voortuintjes steken wel heel erg af tegen mijn met bladeren gevulde tuintje. Ik wijd dit aan gebrek aan buurt participatie, als ik die van hun doe misschien doen zij die van mij dan ook wel, dat is het idee…

Piet van twee deuren verder op is altijd wel blij met de herfst het opruimen van vallend blad is voor hem dagbesteding. Soms staat hij met een tang speciaal voor het oprapen van blad zijn emmertje te vullen.
Omdat vegen te zwaar is en ik nog niet echt dagbesteding nodig heb omdat ik verder niks meer te doen heb dacht ik aan een bladzuiger/ blazer. Vandaag besteld morgen in huis, jippie ajee op de bezorgdag hadden we een lunchafspraak en stiekem zag ik uit naar de thuiskomst.
En ja hoor, daar stond een klein doosje in de gang, angst sloeg mij om het hart, hadden we wel goed gekeken tijdens het bestellen, zat er niet gewoon een hulpstuk in dat hele kleine doosje, daar past toch geen complete bladzuiger/blazer in?
Gelukkig bleek het wel te kunnen, tegenwoordig is alles tenslotte een bouwpakket, zo ook dit apparaat. Binnen no time zaten alle delen, in, aan en op elkaar en hup naar buiten, blad zat om op te testen. Verlengsnoer uit de knoop, voor een extra groot bereik, ik had mij er erg op verheugd om mijn hele blokje bladvrij te zuigen, inhalen waar ik al die jaren behoorlijk te kort was geschoten, ik zou mij een weg in de buurt acceptatie zuigen in de hoop dat als mijn buren het blad te lijf gingen ze ook mijn stukje mee zouden nemen.
Ingewikkeld was het niet, je hangt het ding om je nek en drukt het handvat in, aan de zijkant een voor blinden en slechtzienden en voor mij te vinden oranje handel voor de blaas-en de zuig stand maar hij doet het niet….obstipatie na het consumeren van 1 enkel blad, totaal gedesillusioneerd gingen we naar binnen, klaar, weg ermee, terug in de doos en retourneren…. Ook niet dus, het kreng kan eenmaal in elkaar niet meer uit elkaar. Dan maar bellen met Wehkamp, ik kreeg een zeer vriendelijk jongeman aan de telefoon aan wie ik vertelde hoe teleurgesteld ik was over het bij hun bestelde apparaat, op zoek naar een serie nummer las ik de tekst op het kleine doosje: blowing en sucking, nou meneer no sucking wel blowing en hij past niet meer in de originele verpakking. Het werd weer een hilarisch gesprek het had in elk geval de middag van de meneer in het callcenter in Hilversum behoorlijk opgevrolijkt.
Vandaag kreeg ik bericht dat we hem in gegroeide staat moeten inpakken dan wordt hij begin deze week opgehaald door DHL.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *