Rectificatie…

In een eerder stukje heb ik het gehad over mijn, van de wal in de sloot, hulphond die overigens Spikkel heet omdat hij zwarte spikkels heeft. Na vandaag wil ik dit toch wel graag even rechtzetten. Als je de wereld graag positief beziet – wat ik normaal gesproken wel gewoon ben om te doen – dan is het niet meer dan normaal om ook alle hondeneigenschappen ten goede te keren.

Het altijd in de weg liggen houdt me scherp en traint de oplettendheid. Daarnaast houdt een hond je in beweging en ga je met weer en wind minstens drie keer per dag naar buiten. Je sociale accu wordt gevuld want je hebt altijd wel een praatje met een mede-hondenbezitter en daarnaast kom je veel te weten over de buurt waarin woont.

Zo vertelde oude ome Jo, de trotse bezitter van drie ieniemienie keffertjes, mij dat er 17 alleenstaande vrouwen in onze straat wonen. Nu weet ik nog niet wat ik met die informatie moet maar dat gaat vast goed komen.

Als ‘hulp’-Hulphond stelt hij nog steeds niet zoveel voor, hoor. Hij pakt niks op wat dankzij de zwaartekracht zijn of haar weg naar beneden vindt, tenzij het eetbaar is. Maar dan krijg ik het nooit terug.

Als  het veel, klein en eetbaar is, dan is het in een oogwenk schoon en hoeft er niet te worden stofgezogen.

Dankzij de eetlust van de hond hoeft de afwas nooit meer worden voorgespoeld. Vol overgave stort ie zich op zijn taak als voorafwasser en likt tot het glazuur er bijna af is. Je moet wel uitkijken dat je je niet vergist en zo’n bord als glimmend schoon afgewassen weer terug in de kast zet. Dat is niet zo heel ingewikkeld hoor, omdat die borden meestal op de grond staan en het niet mijn gewoonte is om de schone vaat op de grond te zetten. Dat mensen niet een verkeerd idee van me krijgen.

Onlangs ontdekte ik de meest briljante hulp-hond-kwaliteit en de reden en noodzaak van de rectificatie: Spikkel kan namelijk de aangekoekte randjes van de ovenschaal afknagen! Hoe fijn is dat? Dat krijg ik zonder langdurig voorweken en schrobben niet voor elkaar.

Ik heb gewoon een afwashulphond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *