OMG…OMS…

DUS….. Dat moest anders.
Inmiddels heb ik wel ervaren dat als je niet ziek wordt van de ziekte zelf, dan wel van alle pillen die je er met gevaar voor eigen leven in stopt. In mijn geval waren dat vooral veel pijnstillers. Al veel eerder was ik begonnen om heel kritisch te kijken naar de werking van bepaalde voorgeschreven medicijnen en toen bleek al dat ik drastisch kon afbouwen. De gedachte was dat ik heel oud hoop te worden en er eigenlijk nu al geen ruimte voor verhoging van de diverse doseringen meer is.
En wat is het dan fijn dat je een zoon hebt die (op)vergroeid is met het fenomeen Google en onmiddellijk het World Wide Web is gaan afstruinen, of er dingen zijn waar ík invloed op heb én die een positieve invloed hebben op de ziekte en haar verloop.
Zo gebeurde het dat hij virtueel struikelde over professor George Jelinek die het boek Overcoming Multiple Sclerose schreef. In het kort komt het hier op neer dat als je goed voor je lijf zorgt deze beter bestand is tegen alle bedreigingen om verzwakt te raken.
Dat je voedingsmiddelen die een immuunreactie aanjagen niet meer zou moeten eten en voeding die de immuunreactie remmen juist wel moet eten. Zoals Johan Cruijff zei:” Je gaat het pas zien als je het door hebt.”
Maar goed al met al kwam het er dus op neer dat zij van de gehaktballen en het patatje pindasaus over moest naar een overwegend plantaardig dieet. Vlees, zuivel ,Chocolade, pinda’s en omega 6 vetzuren zijn allemaal zaken die die immuunreactie aanjagen en dat moeten we niet meer hebben.
Het heeft moeite en tijd gekost maar ik ben langzaam overgegaan op een voor mij gezondere levensstijl. Nu struin ik het world wide web af met vragen als:” wat te doen met een tofublok.” Waar koop ik plantaardige kaas en is er ook plantaardige mayonaise etc etc.
Blijkbaar heb ik tijdens mijn huwelijk enige interesse getoond in een vegetarische of veganistische levensstijl want in mijn boekenkast vond ik twee boeken waarvan 1 heet “The Complete Guide To Vegan Food Substitutions en de anders “The Best Veggie Burgers On The Planet.” ( overdrijven is ook een vak)
In die tijd struinde, al “Googelend,” de ex-genoot het World Wide Web af en nam iedere gelegenheid te baat om een boek of een CD of een kaartje voor het een of ander te kopen. Het resultaat van die eigenschap staat in mijn boekenkast en ik ben er heel blij mee.
Al met al is het een heel avontuur, bij het maken van groenteburgers vloog de Kenwood foodprocessor in de fik en soms komen er zeer smakelijke resultaten uit de keuken soms ook helemaal niet.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *