DIY Do it Yourself…

Het lijkt er op dat het MS Dieet helpt, ik heb minder pijn en vooral de spierstijfheid waar ik veel last van had lijkt langzaam minder te worden. Omdat ik het liefst van de pijnstillers af wil is het nu zoeken naar minder belastende alternatieven.
Helaas besloten alle zorgverzekeraars op ongefundeerde argumenten de vergoeding voor de medicinale cannabis te stoppen. Zouden ze bang zijn dat ze door het gebruik van cannabis geen geld meer konden verdienen aan dure medicatie?
Het ander alternatief, CBD olie dat hoe dan ook al niet werd vergoed, is best wel duur.
De jongste zoon vindt het geweldig om op internet How its Made en Do It Yourself filmpjes te kijken. Daarop volgen dan weer knutsel projecten en in ieder geval wordt het hoofd gevuld met kennis en wetenschap. In die gedachte werd door de andere zoon het internet weer afgezocht en zo komt het dat de HomeMade CBD olie in halve liters staat te rijpen in de vensterbank. Elke dag schudden 1 keer in de week verversen en na 4 weken is je CBD olie klaar.
De aankondiging van de zorgverzekering om de vergoeding te stoppen kwam gelukkig ruim op tijd, wat mij de kans gaf om te bufferen. Zodat ik nog langere tijd gebruik kon maken van de vaporiser maar daar zitten best wat nadelen aan ( lees: Wat kan er mis met Cannabis) Na het succesvol produceren van CBD Olie wilde ik ook zelf THC olie maken omdat dit in geval van nood een nog betere pijnstiller is dan de CBD olie en minder nadelen heeft dan verdampen. Wat ik er van wist is dat je met ingewikkelde scheikundige opstellingen en gebruik van alcohol de THC extraheert uit cannabis maar hier kreeg ik Breaking Bad visioenen van ik had geen behoefte een soort Mevrouw Heisenberg te worden. Dus opzoek naar een eenvoudigere manier, na enig zoeken vond ik een recept om de olie te maken zonder al die toestanden.
Men neme:
Wiet
Een koffiemolen
Olie
Een IPod met goeie muziek of een luisterboek
Een goeie stoel
Twee uur geduld om te roeren

Dus maalde ik 5 gram wiet in oma’s koffiemolentje tot “fijnstof”. Pas op met inademen en bij het volgende gebruik van de koffiemolen kan het gemalen product sporen van wiet bevatten. Gelukkig ben ik de enige die de koffiemolen gebruikt en de daaruit voortvloeiende producten nuttig. En daarna heb ik in mijn trippelstoel, bij mijn onder rijdbare kookplaat met een koptelefoon op en een spannend luisterboek twee uur lang in een au bain-marie verwarmt pannetje zitten roeren. Je moet er wat voor over hebben: 21 keer schudden, 4 keer zeven en 2 uur roeren maar daarmee heb ik mijn doel bereikt.
Het blijkt echt anders te kunnen, voor mij in elk geval, samen met het dieet en de olie gaat goed, zo min mogelijk medicatie en geen pijnstillers meer, met een beetje mazzel hou ik het zo nog een poosje vol, want al met al heb ik een vreselijk leuk leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *