High Tea?…

De neuroloog was weer aan de beurt om te verblijden met een bezoek, altijd gezellig, tenminste… ik vind mijzelf best wel gezellig.

We wisselen het af, de ene keer naar de MS-verpleegkundige – ook altijd gezellig – en na drie maanden naar de neuroloog. Zo zie ik ze allebei 2 keer per jaar.

Met de huisarts had ik het er al over gehad, of eigenlijk begon ze er zelf over, naar aanleiding van mijn klacht dat ik erg last had van spierspasmen en spierstijfheid die erg pijnlijk is.
Met haar had ik het ook over de 8 pillen die ik elke dag moet slikken. Volgens Sebastian ben ik op de helft van mijn leven dat zou dus betekenen dat ik nog 44 jaar pillen moet slikken dat is heel lang en dat zijn heel veel pillen.
De volgorde van bezoeken aan medici was huisarts, week erna revalidatiearts en de week daarna neuroloog.
Van de revalidatiearts kreeg ik pillen 10, 11 en 12 voorgeschreven. Het was een middel dat ook gebruikt wordt om alcoholisten van hun verslaving af te helpen en als andere werking spierverslapping heeft.

Eenmaal, een week later, bij de neuroloog aangekomen evalueerden we de werking van pil 10, 11 en 12. Dus ik riep vrolijk dat ik van mijn drankzucht verlost was maar me toch wel een beetje zorgen maakte over de hoeveelheid pillen die ik nu slikte, ik moet van mijn zoon op zijn minst nog 44 jaar mee en het wordt alleen maar meer.

“Cannabis” zei hij, ik heb er net van de MS verpleegkundige stencils over gekregen.”

Ter plekke verdiepte de neuroloog zich in de materie en schreef een recept uit voor medicinale cannabis om thee van te trekken, thee als toedieningsvorm. Er zijn nog twee andere vormen van medicinale cannabis, een verdamper en olie, we kunnen ze allemaal uitproberen.
En als het op is gewoon mailen naar Helma de MS-verpleegkundige dan sturen we gewoon weer een nieuw recept.
Vrolijk geworden door de vrolijkheid en betrokkenheid van de neuroloog “huppelde” ik het ziekenhuis uit.

Terug in Wijchen direct naar de apotheek waar de juffrouw na het lezen van het recept mij geschokt aankeek en fluisterde: “Euhh.. dat weet ik niet hoor, of we dat wel kunnen verstrekken.” Na overleg met de apotheker kon het worden besteld maar ik moest wel zelf betalen, zij konden niet rechtstreeks declareren bij de verzekeraar. “Zullen we bellen als het er is?”, zei de apothekersassistente nog.

De volgende dag ik had ik een erg gezellig uitje, high tea samen met Agnes van de vakbond in Arnhem.
Samen zijn we in mijn auto naar de locatie in het centrum van Arnhem gereden, dak lekker open want het was prachtig weer, gratis parkeren met mijn gehandicapten parkeerkaart.
Al kletsend naar het winkeltje dat via SocialDeal een high tea voor heel weinig geld aanbood.
Nadien nog heerlijk op een terras met veel thee en koffie onze nog prille vriendschap gevierd. Nadat de enorme regenbui Arnhem gepasseerd was en de zon weer doorbrak liepen wij terug naar de auto waar ik erachter kwam dat ik het glazen schuifdak niet dicht had gedaan.
Toen ik Agnes had afgezet werd pas goed duidelijk wat de consequentie was van mijn vergeetachtigheid, zowel zij als ik moesten die middag verder met een vreselijk nat achterwerk.
Onderweg naar huis ging mijn telefoon: “Ja, euh…, met de apotheek. Uw geneesmiddel, nou ja.. de (fluisterend) Cannabis is er.” “Oké ik kom het direct wel halen.” zei ik.

Bij de apotheek trok ik nummer 191 en 170 was net aan de beurt. Daar stond ik, mij ontzettend bewust van mijn natte achterkant, de mensen zullen wel gedacht hebben dat ik voor Tena Lady was gekomen…. . Het werd echter nog spannender want de apotheek medewerkster drukte mijn nummer op het scherm en nog voor ik bij de balie stond wist ze al wat ik kwam ophalen….
Tamelijk geheimzinnig werd mij een potje overhandigd met de uitleg dat er 5 gram wiet in zat, of ik 1 gram kon afwegen thuis en anders konden zij mij ook per gram verpakte wiet aan de hand doen. Voor nu moest ik het maar zien en anders de inhoud van het potje in vijf gelijk porties verdelen. Van 1 gram wiet moet ik 1 liter thee trekken en per keer mag ik 200 ml voor het slapen gaan.

Maar wel rustig opbouwen! De dosering kan best hard aankomen in het begin!

Zo gezegd zo gedaan en vooralsnog ben ik niet ontevreden! Ik slaap dieper en het lijkt alsof ik minder pijn heb de volgende morgen.

En zo kreeg ‘High Tea‘ ineens een hele andere betekenis….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *