Goede Voornemens…

Toen ik op de eerste maandag van het nieuwe jaar in mijn sportschool was trof ik een drukte die zeer zeldzaam maar wel makkelijk te verklaren was:
De Goede voornemens voor 2017, meer sporten, minder eten, minder drinken, afvallen en stoppen met roken, ik denk dat ik de top 5 wel heb zo.
Ik hou niet zo van drukte en daarbij, het is een fitnessclub voor vrouwen.. Need I say more? Ik sport drie keer per week 30 minuten omdat het goed is voor me, ik word er blij van, meer bewegen is geen goed voornemen voor het komende jaar want dat deed ik al.
Aan goede voornemens op 1 januari doe ik niet maar ik heb me wel voor genomen om het komend jaar te gaan voor Saai.
Ik verlang zo erg naar een saai jaar al is het maar een beetje.
Mijn huishouden/ gezin heet niet voor niks Chaos Mansion die naam is al heel oud maar beschrijft de hedendaagse toestand ondanks de veranderingen in de gezinssamenstelling nog heel erg goed.
Het afgelopen jaar was weer behoorlijk chaotisch en stressvol en van stress krijg je buikvet, deze wetenschap wordt mij ongevraagd via de sociale media onder de aandacht gebracht en met nog meer buikvet moet ik nog meer sporten en minder eten en daar krijg ik dan ook weer stress van pffffff laat maar.
In het proces van de revalidatie na de diagnose moest ik een neuro-psychologisch onderzoek ondergaan toen ik na alle testjes de uitslag kwam halen bleek dat ik boven gemiddeld had gescoord en vroeg de klinisch psychologe zich af hoe ik gescoord zou hebben wanneer ik gezond zou zijn geweest. Inmiddels heeft de ziekte er behoorlijk de rem opgezet maar dankzij een behoorlijk dosis aanwezige wilskracht ga ik nog steeds harder dan goed voor me is, tel daar nog eens twee enthousiaste hyper actieve kinderen en 1 hondje waarvan het lijkt dat ie aan de speed is bij op en daar is het verlangen naar Saai geboren. Nu zijn er mensen die mij kennen die direct zeggen:” Jij had toch twee honden?” Ja, dat is ook zo, en die tweede hond  is nou  precies die, waar ik dit jaar een voorbeeld aan zou willen nemen, hij sukkelt door het leven, loopt nooit harder dan nodig is, gaat alleen mee met degene waar hij het meest mee heeft en hij ligt het liefst op de bank te slapen.
Dat wil ik ook.. Nee, geen hondenleven maar een beetje rustiger, iets meer balans. Saai dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *