Boerenomelet…

In mijn kelderkast aan een traptree van de trap die naar de eerste verdieping leidt, hangt een tas waarin glas en statiegeldflessen worden  verzameld . Naast de tas hangt de wok en de rekjes voor de magnetron oven,  er tegenover hangen schapjes met daarop niet koud te bewaren voorraad.

De tas was al een tijdje behoorlijk vol en in  afwachting van een ritje naar de glasbak en de plasticflessenautomaat.

Die dag brak gisteren aan, ik had ook nog twee zakken kleding die weg konden dus logischerwijs bedacht ik dat de flessentas ook mee ging, opgeruimd staat netjes toch?

Trots op mezelf dat ik deze activiteit had bedacht voor ik van huis ging, (meestal bedenk ik dit soort dingen als ik al lang en breed onderweg ben) opende ik de kelderdeur om de tas  van zijn  spijker te tillen en toen ontstond er een kettingreactie die ik nu nog steeds niet kan verklaren.

Terwijl ik de tas pak valt de wok naar beneden daar achteraan gaan de ovenrekjes  en als laatste volgt de volle doos eieren die op een der tegenoverliggende schapjes stond. “Gelukkig?” viel de wok eerst en daarna landde de rest  in de wok, helaas kunnen eieren niet zo goed tegen vliegen en een minder zachte landing en waren ze natuurlijk op twee na kapot, zonder wok hadden er tien geklutste eieren  onder in de kelderkast  op de vloer gelegen.

Nu eet ik vanavond door het noodlot gedwongen een boerenomelet van tien eieren.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *