Automatiseren…

Ik heb een haat liefde verhouding met apparaten of zij met mij; computers doen het nooit zomaar zonder problemen, dan schreeuw ik moord en brand maar zodra er hulp komt is er niks meer aan de hand.

Ook de parkeerautomaat bij het ziekenhuis vertikt het om mij de ticket te laten betalen, de: “help ik bel de parkeerwacht knop” weet ik inmiddels heel goed te vinden, zo ook vandaag, ik had inmiddels 8 kwitanties uit het apparaat gekregen maar nog steeds het kaartje niet betaald dus de helpknop ingedrukt komt er een jonge man in uniform aangelopen en zegt: ” Mevrouwtje ik kijk wel even mee, kaartje er in bankpas in de gleuf, aanduwen met de duim (Had is echt allemaal al 8 keer gedaan!) mevrouw.” en potverdorie hij doet het gewoon meteen. Nog niet zolang geleden weigerde mijn autootje dienst toen ik weg wilde rijden bij de supermarkt. Dus de ANWB gebeld, na een half uur komt er de lang verwachte redding in mijn nood. De beste man neemt plaats achter het stuur draait het contactsleuteltje om en… Hij doet het gewoon, de man stapt uit geeft mij een hand en rijdt weer weg. De apotheek is ook aan het automatiseren om te proberen de doorloop te versnellen. Eerst stond er nog gewoon een papieren nummertjes apparaat het enige dat daar mee fout kon gaan is dat je een lange slinger nummertjes trok of dat er iemand geen nummertje trok zodat de medewerker steeds 1 keer te veel op het volgende patiënt knopje drukt. Op een dag stond er in eens een elektronisch apparaat met een touchscreen waar heel chic een ticket uit kwam. Op een beeldscherm aan het plafond staat dan bij welke balie je met jouw nummer terecht kan. Maar van de week was ik weer eens in de apotheek en toen was er een optie toegevoegd optie 1: bestelling ophalen, optie 2: bestelling met code ophalen en optie 3: vragen aan een medewerker. Je zag de verwarring bij iedere nieuwe klant die binnen kwam.

Ik had een nummertje onder de optie bestelling afhalen (en hoopte dat het de juiste keuze was) wat verwarrend is want ik moest wel eerst een recept inleveren. De medewerker voert mijn recept in de computer en zegt we hebben er nog voor een maand, voor die andere maand krijgt u een herhaal recept, prima ik kom over een maand wel terug voor de rest, maar nu bleek alweer dat computers niet altijd gelijk hebben want die 30 pillen die er hadden moeten zijn waren er helemaal niet dus in plaats van over 1 maand kon ik de volgende dag weer terug. Wel kan ik gebruik maken van optie 2 want er was mij een ophaalcode gemaild. Tot mijn grote verbazing lukte het om de afhaalcode in te voeren helaas was het papier op zodat het nummertje niet werd afgedrukt wat dus weer verwarring en vertraging opleverde, nee, niet iedere verandering is een verbetering. Ooit komt het onvermijdelijke moment in mijn MS progressie dat ik zelf toe zal zijn aan enige automatisering, zoals ze zeggen resultaten in dit geval ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst dus ik blijf positief maar stiekem houd ik toch wel een beetje mijn hart vast. Niet voor de lezers van mijn columns want het levert natuurlijk wel weer hilarische stof tot schrijven op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *