Stiekem

Soms vind ik het leven zwaar en ingewikkeld,

vooral het deel waarin iedereen een beroep op je doet of verwachtingen van je heeft. Soms weet je niet wat die verwachting is en soms heb je er gewoon de puf niet voor om aan de verwachting te voldoen.
Soms overvalt mij dan een gevoel, dat ik wil vluchten. Gewoon ergens heen, niet voor altijd maar voor even.
Op zaterdagochtend verwoordde een prachtige vrouw, die ik elke zaterdagochtend even zie en spreek als ik mijn vrijwilligerswerk bij Curves doe dit gevoel, zij zei; “Ik zou zo graag stiekem boven de SuperCoop willen wonen.”
Ook zij heeft een ingewikkeld leven. Toen ik haar dit hoorde zeggen moest ik heel hard lachen omdat het zó herkenbaar was en ik zo ontzettend goed begreep wat zij daarmee bedoelde en …. nu weet ik dat ik niet wil vluchten maar gewoon even stiekem boven de SuperCoop zou willen wonen.
Voor sommige vrouwen is het leven, laten we zeggen, ‘anders’, dan voor andere vrouwen. Dat zijn de vrouwen met ingewikkelde mannen en kinderen met een uitdaging. Ik hoor ook bij die groep.
Voor die vrouwen zou een plek moeten zijn waar we af en toe gewoon even stiekem konden wonen, anoniem, waar we alleen onze eigen slingers hoeven op te hangen en niet die van anderen ……

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *