Complimenten

“Hé, wat zit je haar leuk!”

Wat heb ik dat zaterdagochtend ongelofelijk vaak gehoord, normaal vind ik het ontvangen van complimenten erg moeilijk maar in dit geval kon ik niet anders dan alle keren zeggen; “Ja hè? Dat vind ik ook, ben er zóóó blij mee!”
Ik ben lid van SocialDeals en zo nu en dan komt er een deal voorbij waar ik warm voor loop. Een kappersdeal voor 9 euro, deze zat al een poosje in mijn tas en moest gebruikt worden voor 17 april.
Het leuke van deze deals is dat je niet weet waar je terecht komt, voor iemand als ik, met maar een klein wereldje, maakt zo’n avontuur net even het verschil.
Dus, deze keer kwam ik terecht bij een kapsalon in het centrum van de stad ( Nijmegen) en werd ik ontvangen door een Antilliaanse dame, “Ga maar even zitten, mijn zus komt zo bij u.” En zij verdween naar het achterste deel van de kapsalon.
Om mij te knippen verscheen de zus, een voluptueuze dame met lange dreads, paars, als ik het mij goed herinner.
En terwijl de andere dames achter in de zaak luidkeels zongen had mijn dame het lef en het inzicht om iets geweldigs met mijn haren te doen.
Ik heb veel, dun en heel stijl haar met ook nog een onbetekenende niet spectaculaire kleur, in Groningen hebben ze daar een term voor, melkboerenhondenhaar, een leuk woord voor galgje. Rigoureus knipte ze er een heel stuk af, ze vroeg nog of ik het mee naar huis wilde nemen. Nou nee, bedankt, laat ik mijn restanten maar gewoon hier laten maar ik ben erg blij met wat je met het weinige overgebleven haar aan het doen bent.
Om van het valse gezang van haar zusters af te zijn zette zij de radio harder maar de dames schakelden net zo gemakkelijk over op Boedapest van George Ezra.

En vandaag ga ik naar mijn afspraak in het ziekenhuis en dan zal mijn maatschappelijk werkster zeggen: “Goh Grietje wat zit je haar leuk, en ik zal voor de zoveelste keer zeggen: “Ja hè? Vind ik ook, ik ben er zóóó blij mee.”

Omgaan met complimenten is helemaal niet moeilijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *