Slakkensnot…

Ik bleef weleens tijdens het zappen hangen bij Tel Sell, gebiologeerd door de wonderapparaten die je langs zag komen.

Getekend door het leven en het op de wereld zetten van wat mij betreft de mooiste kinderen op aarde, maar dat zegt iedere moeder, zit ook ik niet meer zo strak in mijn vel.
Bij de eerste kwam ik 30 kilo aan en bij de tweede was ik na de bevalling lichter dan ik was voor de zwangerschap. In 2004 was, door stress en andere ellende, maatje 36 nog te groot en nu past gewoon wat past. Dus, ook ik heb mij afgevraagd of de gordel die doormiddel van stroomstootjes je buikspieren trainde zonder dat je je er voor in het zweet hoeft werken met sport en oefeningen deed wat ons door de wel erg gespierde knapperd op Tel Sell zo enthousiast werd verteld.

De laatste tijd stap ik uit bed met spierpijn, tot onder mijn voeten doet het zeer, alsof ik de hele Nijmeegse vierdaagse heb gewandeld.
Ook viel mij al op dat in rust mijn linkerkant soms vanzelf gaat bewegen alsof ik zo’n Tel Sell spiertrainingsgordel om heb.

Zouden spierspasmen hetzelfde resultaat hebben als zo’n ding?
Hoef ik niet meer naar de sportschool?

Geen idee hoor maar van de revalidatiearts heb ik pil nummer 10,11 en 12 voorgeschreven gekregen. Om de spieren te ontspannen en dus ook de pijn zou moeten verminderen.
Om van pil nummer 10,11 en 12 gebruik te mogen maken moet er eerst bloed worden geprikt om de basiswaarde van mijn lever en nierfunctie vast te stellen, hiervoor kreeg ik een prachtig roodomrand formulier mee van de specialist.
Zoals ik gewend ben ging ik hiermee naar de protestantse kerk “De Schakel” om daar een buisje bloed te laten afnemen, maar helaas stagneerde hier mijn strakke planning van vanochtend. Want o jee, het is een roodomrand formulier en die mag hier niet geprikt worden.

Ik naar mijn huisarts die vlak in de buurt van de prikpost in de kerk zit, ‘kun je mij een formulier geven dat niet rood is zodat ik eindelijk van een buisje bloed afkom?’.
Dat kon wel maar dan moest ik zelf bellen voor de uitslag en een faxnummer van mijn specialist vragen zodat de huisarts de uitslag naar de specialist kon faxen. Heel vreemd allemaal, dus laat maar, ik ga wel bloed laten prikken in het ziekenhuis zodat ik zeker weet dat de uitslag daar terecht komt waar hij hoort.

Gelukkig zijn er voor andere bij MS horende symptomen makkelijkere oplossingen. Sinds het begin van de gevoelsstoornis jeukt mijn linker wang, schijnt erbij te horen. Om dit tegen te gaan verkopen ze bij de Wibra slakkensnot, helpt er prima tegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *