Au Au Au…

Al ruim een jaar heb ik vreselijke pijn in aan of bij mijn heupen.

Vorig jaar ging ik er voor naar de orthopeed en na diverse röntgenfoto’s dacht de orthopeed slijtage te zien in de linker heup, niet genoeg voor vervanging maar toch, de enige mogelijke oplossing zouden in mijn geval injecties zijn.

Ieuw bij het idee alleen al ging in door het plafond, eigenwijs als ik ben dacht ik, ik strompel nog wel een poosje door.

Vanwege het gestrompel kreeg ik logischerwijs al gauw ook last van een knie en enkel. Om enge spuiten te ontwijken focuste mijn fysiotherapeute zich op mijn pijnlijke heupen en mijn gloeiende knakkende knie, ze gaf ook oefeningen mee voor thuis.

Ik ben een brave patiënt en doe mijn oefeningen in het park terwijl ik de hond uitlaat.

Als de karate kid sta ik terwijl de hond onbekende maar blijkbaar heerlijke geuren opsnuift de kraanvogel manoeuvre te doen maar dan zonder het sprongetje, ik sta op een been en probeer het andere been van voren naar achter te bewegen.

Zodra de hond weer in beweging komt loop ik als kleinduimpje met zijn zevenmijlslaarzen met hele grote stappen verder, want; “weet je waarom oude mensen platte billen hebben?” Vroeg mij fysiotherapeute, “omdat oude mensen steeds kleinere pasjes nemen en daarom hun bilspieren niet meer gebruiken.” Om van de nacht kramp af te komen moet je de bilspieren trainen.

Dan is er nog een spier in de knie die alleen gestrekt kan worden als je een hele grote stap maakt en dan blijft staan en door de voorste knie buigt de  zogenaamde  lunge.

In Japan is het heel normaal dat je je ochtendgymnastiek in het park doet maar hier… Er zal vast over mij gefluisterd worden. Die, daar, doet raar joh en soms ook nog in haar pyjama. Het eerste rondje hond doe ik  ‘s morgens vroeg als ik van de pijn niet meer kan liggen, ik heb een lange jas en roze rubber laarzen die ik zo over de pyjama aantrek, kort om dat in combinatie met mijn fysio oefeningen ziet er natuurlijk niet uit.

Helaas mocht alle moeite niet baten en toog ik, in opdracht van de fysio naar de huisarts, zij schreef mij een hoge dosering ontstekingsremmende pijnstillers voor en de orthopeed heeft in beide heupen een spuit gezet.

Dat viel alleszins mee en voor het eerst in lange tijd heb ik zoveel minder last en kan ik weer een beetje sporten en mijn conditie  op pijl brengen zodat ik weer een stootje kan hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *